fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaCrna Gora bezrezervno ostaje privržena evropskom putu

Crna Gora bezrezervno ostaje privržena evropskom putu

Podgorica, (MINA) – Vlada je, uzimajući u obzir posljednji Izvještaj Evropske komisije (EK), pripremila inicijalni akcioni plan, kako bi sljedeći Izvještaj bio bolji, kazao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je, na sastanku sa predsjedavajućim Delegacije Evropskog parlamenta (EP) za saradnju sa Crnom Gorom, Vladimirom Bilčikom kazao da država bezrezervno ostaje privržena evropskom putu.

On je poručio da Crna Gora namjerava da bude prva sljedeća punopravna članica Evropske unije (EU), dodajući da je Vlada spremna da još odlučnije i posvećenije promoviše i implementira evropske prakse i vrijednosti.

“Krivokapić je istakao da je Vlada, uzimajući u obzir posljednji Izvještaj EK, već pripremila inicijalni akcioni plan, kako bi sljedeći Izvještaj bio neuporedivo bolji”, naveli su iz Vlade.

Krivokapić je ocijenio da je posjeta Srbiji bila, izuzetno uspješna.

“Istakao je da su obje strane bile fokusirane na ekonomska pitanja, kao i na pitanja iz oblasti infrastrukturnih projekata, obrazovanja, kulture i digitalne transformacije”, navodi se u saopštenju.

Bilčik je, kako su naveli iz Vlade, rekao je da je došao sa jasnom porukom da je Evropski parlament spreman da podrži sve korake Crne Gore, koji su usmjereni ka njenom evropskom cilju.

„Jedan od razloga naše posjete je pružanje podrške evropskom putu Crne Gore, naročito kada su u pitanju domaće reforme i inkluzivan politički dijalog u Crnoj Gori“, kazao je Bilčik.

Bilčik je istakao da, u rješavanju svih potencijalnih problema tokom pristupnog puta, Vlada Crne Gore može računati na podršku i pomoć institucija EU.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije