fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaBožović: Oslabađujaća presuda dokaz da su institucije bile zarobljene

Božović: Oslabađujaća presuda dokaz da su institucije bile zarobljene

Podgorica, (MINA) – Oslobađajuća presuda u slučaju državni udar još je jedan dokaz da su institucije sistema bivšeg režima bile zarobljene, ocijenio je poslanik Socijalističke narodne partije Bogdan Božović.

Lideri nekadašnjeg Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i ostali okrivljeni u slučaju državni udar, oslobođeni su optužbi u ponovljenom postupku u podgoričkom Višem sudu.

Božović je kazao da su Mandić i drugi optuženi, nakon osam godina sudskog procesa i ranije donešene osuđujuće presude na ukupno 70 godina zatvora, konačno pravno slobodni.

„Oslobađajuća presuda za jedan od najbesmislenijih procesa u Crnoj Gori, takozvani “državni udar” još jedan je dokaz nekadašnjih zarobljenih institucija sistema bivšeg režima“, naveo je Božović u saopštenju.

On je kazao da ne postoji građanin koji nije bio siguran u nevinost optuženih u tom predmetu.

„Ali ruka Demokratske partije socijalista pokazala je da je jača od države, vodeći višegodišnji spor u kojem smo mogli vidjeti kako institucije jedne države rade za par ljudi, ne mareći za živote građana“, rekao je Božović.

Kako je naveo, ta presuda je još jedan dokaz u kakvom višedecenijskom mraku se živjelo.

„Koliko smo svi bili “mali” a naši životi nebitni u poređenju sa nečijim ličnim interesima i opasnim ciljevima“, kazao je Božović.

On je čestitao kolegama na oslobađajućoj presudi.

“U nadi da ćemo uspjeti da konačno stvorimo jedno demokratsko društvo u kojem se nijednom građaninu ništa slično ne može desiti, društvo u kojem ćemo svi živjeti dostojanstven život bez straha”, dodao je Božović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije