fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Očekujem ulazak u drugi krug

Bečić: Očekujem ulazak u drugi krug

Podgorica, (MINA) – Predsjednički kandidat Demokrata Aleksa Bečić rekao je da očekuje da ostvari najbolji rezultat ikad na nacionalnom nivou i da uđe u drugi krug.

Bečić je danas nakon glasanja novinarima kazao da je sloboda jedna od najvećih tekovina koje je donio 30. avgust 2020. godine.

“U ovim izbornim procesima nema ucjena, pritisaka, revanšizma, građani se izjašnjavaju u demokratskoj i slobodnoj proceduri”, rekao je Bečić.

On je rekao da je kampanja bila kratka ali dinamična i uglavnom pozitivna uz par sporadičnih incidenata koje su, kako je naveo, svi zajednički osudili.

“Toj pozitivnoj kampanji u najvećem dalo je to što je najveći broj kandidata prihvatio i promovisao upravo onu politiku koju baštinimo deceniju, od osnivanja. To na neki način predstavlja veliku satisfakciju priznanja pobjede naše politike ali što je i najvažnije, vjerujem, i konačne pobjede Crne Gore”, kazao je Bečić.

On je rekao da je ponosan na kampanju koju je realizovao sa svojim timom, dodajući da je to bila moderna, energična i dostojanstvena kampanja.

Bečić je naveo da je optimističan bez obzira što je na ovim izborima mnogo veća konkurencija, jer na njima učestvuju i novi politički subjekti.

“Očekujem da ostvarimo najbolji rezultat ikada na nacionalnom nivou i da nam taj rezultat omogući da uđemo u drugi krug”, kazao je Bečić.

On je rekao da po svim parametrima, on u drugom krugu ima ubjedljivo najširi politički manevar.

“Jer zbog dugogodišnje umjerene politike imam mogućnost da dobjem podršku i sa jedne i sa druge strane, a vidite da u prvom krugu sam dobio podršku i od onih političkih struktura sa kojima sam se u jednom trenutku politički mimoišao”, rekao je Bečić.

On je dodao da ima i veliku uvažavanje manjinskih naroda.

“To bi sve garantovalo da u drugom krugu mogu ostvariti minimum 60 odsto glasova i ubjedljivo pobijediti kandidata Demokratske partije socijalista”, rekao je Bečić.

On je rekao da želi da izborni dan nastavi da protiče u fer i demokratskoj atmosferi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...