fbpx
NaslovnicaGlavna vijestAbazović: Tužilački savjet da provjeri optužbe sa Odbora

Abazović: Tužilački savjet da provjeri optužbe sa Odbora


Podgorica, (MINA) – Tužilački savjet obavezan je da provjeri optužbe na račun pojedinih tužilaca koje su saopštene na sjednici Odbora za politički sistem pravosuđe i upravu, poručio je premijer Dritan Abazović.

Članovi skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu u utorak su obavili kontrolno saslušanje predstavnika tužilaštava i Vlade, povodom ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

“Ako se ovim tužiocima nastavi davanje predmeta ista sudbina nas čeka kao sa Belivukom i Miljkovićem. Ljudi dvije godine ne mogu da daju odgovor. Ako nijesu te tri, četri osobe, ko je? Ako nije tako, neka svako ko nema zabranu dođe u Crnu Goru”, kazao je Abazović.

On je novinarima, nakon panel diskusije u hotelu Hilton, rekao da “unutar tužilaštva treba da se nastavi provjetravanje”.

Upitan da prokomentariše navode rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepe Medenice da on crta metu njoj i njenoj porodici, Abazović je kazao da mu je više dosadno da se raspravlja oko prava.

“Neka dođe Medenica da odgovori na pitanja iz njene nadležnosti i neka kažu pravni eksperti zašto se 30 godina ne otkriva ubica Duška Jovanovića, i neka kaže kakva je njena veza sa Lazovićem, i sve će biti jasno”, rekao je Abazović.

Na pitanje da prokomentariše navode raspodjeli novca za budžet vjerskih zajednica, Abazović je osdgovorio da je to pitanje za Ministarstvo pravde.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat Fejzić, rekao je u utorak da je Ministarstvo pravde prošle godine Srpskoj pravoslavnoj crkvi isplatilo 584.644 EUR, a Islamskoj zajednici 10.187 EUR.

Abazović je istakao da sve vjerske zajednice dobijaju određenu sumu od države.

“Ne želim da polemišem sa reisom jer je Ramazan. On zaboravlja činjenicu da je Vlada dodijelila besplatno zemljište za izgradnju islamskog centra. To je deset hiljada, ali treba da doda još dosta nula. Smetaju mi stvari koje se vade iz konteksta, ako neko ne želi da se bavi vjerom nego politkom neka osnuje partiju”, poručio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije