fbpx
NaslovnicaGlavna vijestAbazović: Nova Vlada će podržati saveznike u suzbijanju ruske agresije

Abazović: Nova Vlada će podržati saveznike u suzbijanju ruske agresije

Podgorica, (MINA) – Nova izvršna vlast u Crnoj Gori, ukoliko se formira, donijeće nekoliko odluka kojim će pružiti još snažniju podršku saveznicima u cilju suzbijanja ruske agresije, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Abazović je, tokom razgovora sa specijalnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, poručio da je Crna Gora spremna da proširi opseg sankcija kako bi do kraja ispratila spoljnu politiku Evropske unije (EU).

Iz Abazovićevog kabineta su saopštili da su on i Eskobar razmijenili mišljenja o dosadašnjim dešavanjima u Ukrajini i potencijalnim budućim aktivnostima u cilju sankcionisanja agresije Rusije na istoku Evrope.

“Abazović i Eskobar se saglasili da je trenutno od presudne važnosti da zemlje Zapadnog Balkana pokažu veliku odlučnost u odbrani civilizacijskih vrijednosti i stanu do kraja jedinstveno uz svoje EU i NATO saveznike”, kaže se u saopštenju.

Abazović je kazao da će Crna Gora pratiti situaciju sa ruskim oligarsima i preuzeti sve mjere u skladu sa zakonom, ukoliko budu dolazili u Crnu Goru.

“U cilju očuvanja stabilnosti i cjelokupne bezbjednosti zemlje, sprovodimo aktivnosti u cilju suzbijanja malignih uticaja u Crnoj Gori, što je prethodno rezultiralo protjerivanjem jednog ruskog diplomate od Ministarstva vanjskih poslova”, rekao je Abazović.

On je kazao da, pored humanitarne i finansijske pomoći, neće izostati ni pomoć u vojnoj opremi, čim se okončaju unutrašnje procedure u Crnoj Gori.

Abazović je naveo da Crna Gora nastoji da bude primjer stabilnosti kao i jasne evropske i evroatlantske politike na Zapadnom Balkanu, promovišući ideje mira, dijaloga i suživota.

Prema riječima Abazovića, u ovim trenucima prepoznaju se zemlje koje istinski baštine vrijednosti mira, demokratije i evropskog načina života.

“Mandatar za sastav nove 43. Vlade je naveo da će ukoliko se formira, nova izvršna vlast donijeti nekoliko odluka kojim će pružiti još snažniju podršku saveznicima u cilju suzbijanja ruske agresije”, rekli su iz kabineta potpredsjednika.

Iz Abazovićevog kabineta su naveli da se Eskobar zahvalio se Crnoj Gori na partnerstvu i naveo da se može računati na svu pomoć SAD-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...