fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaAbazović: Bez odluke o sankcijama ako se ostane pri predlogu Krivokapića

Abazović: Bez odluke o sankcijama ako se ostane pri predlogu Krivokapića

Podgorica, (MINA) – Vlada danas neće donijeti odluku o sankcijama Rusiji ukoliko se ostane pri predlogu premijera Zdravka Krivokapića da se formira koordinaciono tijelo za njihovo sprovođenje, kazao je vicepremijer Dritan Abazović.

Abazović je novinarima, nakon konferencije “Mreža dezinformacija: Ukradena demokratija”, kazao da postoji opasnost od derogiranja sankcija, ali i sprovođenja radnji koje su suprotne zakonu.

“Premijer želi da predložimo koordinaciono tijelo za sprovođenje sankcija. Da bi funkcionisalo to tijelo, prvo treba da se donesu sankcije”, rekao je Abazović.

On je kazao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) već formirao tijelo koje se bavi ukupnom situacijom, primanjem izbjeglica i njihovim statusom u Crnoj Gori.

“To smo uradili prije dvije, tri sedmice. Jedina institucija koja kasni je Vlada. Svi smo mislili da je to posljedica beranskih izbora. Ti izbori su prošli, ostalo je da donesemo odluku, žao mi je što to nijesmo učinili odmah”, naveo je Abazović.

On je rekao da očekuje da i druge kolege ne glasaju za takvo rješenje, dodajući da će ispoštovati svaku legitimnu odluku većine.

“To je nešto što je dalje blamiranje države u međunarodnom kontekstu”, ocijenio je Abazović.

Kako je kazao, nije tačno da je Agancija za nacionalnu bezbijednost (ANB) sa zakašnjenjem reagovala na dojave o bombi u TQ Pazi u Budvi.

“Sve mjere su sprovedene na vrijeme. Policija je izvršila nadzor krajnje profesionalno, bez podizanja veće panike. Prije neko veče sprovedene su sve aktivnosti u TQ Plaza”, rekao je Abazović.

On je kazao da se, zahvaljujući sektoru bezbjednosti, u Crnoj Gori ne dešava ništa vanredno.

“Prijeteće poruke je bilo, i na osnovu nje su sprovedene aktivnosti, ali često imate dojave koje nijesu tačne”, dodao je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije