fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitički akteri kroz dijalog da nastave sa ključnim reformama

Politički akteri kroz dijalog da nastave sa ključnim reformama

Podgorica, (MINA) – Politički akteri treba da kroz dijalog nastave sa ključnim reformama neophodnim za dostizanje potrebnog napretka, poručili su koizvjestioci Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) za Crnu Goru u post-monitoring dijalogu, Damjan Kotije i Nikos Tornaritis.

Iz Skupštine je saopšteno da su se Kotije i Tornaritis, koji borave u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, sastali sa predstavnicima klubova poslanika u crnogorskom parlamentu.

Kako su naveli iz Skuptšine, na dva održana sastanka, koizvjestioci su informisani o aktivnostima koje je Crna Gora preduzela u pogledu ispunjavanja preporuka i obaveza definisanih u rezoluciji „Post-monitoring dijalog sa Crnom Gorom“, koju je PSSE usvojila u aprilu prošle godine.

„Posebna pažnja, tokom razgovora, bila je posvećena aktuelnim političkim dešavanjima u zemlji, kao i napretku u sprovođenju reformi u ključnim oblastima apostrofiranim u rezoluciji – nezavisnost pravosuđa, povjerenje u izborni proces, borba protiv korupcije i stanje u medijima“, kaže se u saopštenju.

Koizvjestioci su ukazali na važnost saradnje i afirmisanja partnerskog odnosa sa Crnom Gorom.

“Ohrabrujući političke aktere da kroz dijalog nastave sa ključnim reformama neophodnim za dostizanje potrebnog napretka u ovoj fazi post-monitoring dijaloga”, navodi se u saopštenju.

Iz Skupštine su rekli da su poslanici pozdravili visok nivo saradnje Crne Gore sa SE i ocijenili da je važan doprinos te organizacije procesu jačanja crnogorskog zakonodavnog i institucionalnog okvira.

Poslanici su, kako su dodali iz Skupštine, iskazali jasnu posvećenost evropskom putu Crne Gore.

„Kao i spremnost da doprinesu konstruktivnom dijalogu u pitanjima od značaja u navedenom procesu, sa posebnim akcentom na predstojeća imenovanja u pravosuđu“, navodi se u saopštenju.

Sastancima su prisustvovali poslanici Nikola Rakočević, Boris Bogdanović, Vladan Raičević, Dragan Ivanović, Miloš Konatar, Ivan Brajović i Draginja Vuksanović Stanković.

“Program posjete koizvjestilaca obuhvata i susrete sa predstavnicima izvršne vlasti, medija i nevladinih organizacija“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije