fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodignuta optužnica protiv 13 osoba

Podignuta optužnica protiv 13 osoba

Podgorica, (MINA) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je danas optužnicu protiv 13 osoba, osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i pranje novca.

Portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici optužnica predata protiv Lj.M, M.O, M.B, M.M, F.Z, P.L, N.B, M.P, I.S, V.L, R.P, B.O. i R.Z.

On je u saopštenju naveo da je protiv okrivljenih V.L, R.P. i B.O. optužnica podignuta zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

„Protiv Lj.M, M.O, I.S, N.B, P.L, M.P, B.J, M.M, A.K, V.B, M.N, R.Z, D.M, F.Z, M.B. i I.M. optužnica je podignuta zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, a protiv okrivljenog B.O. i za krivično djelo pranje novca“, kaže se u saopštenju.

Radonjić je rekao da su ta krivična djela izvršena od novembra 2019. do marta 2021. godine, u Južnoj Americi i pojedinim državama Zapadne Evrope i u Crnoj Gori.

„Predmet optužnice su djela neovlašćenog prenosa kokaina iz Juzne Amerike u Evropu, radi prodaje, u ukupnoj količini od 5.160,605 kilograma, ali i prenos novca dobijenog od prodaje droge, iz Holandije u Crnu Goru, kako bi se prikrilo njegovo porijeklo u iznosu od 1,375 miliona EUR“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je povodom tih događaja, između ostalog, SDT ranije podiglo optužnicu protiv 21 osobe.

„U optužnici je predloženo da se V.L, R.P. i B.O. produži pritvor, a da se okrivljenima LJ.M, F.Z, N.B, I.S. i R.Z, koji su u bjekstvu i za kojima su raspisane međunarodne potjernice, sudi u odsustvu“, rekao je Radonjić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...