fbpx
NaslovnicaCrna GoraPatrolini brodovi doprinijeće jačanju kapaciteta Mornarice

Patrolini brodovi doprinijeće jačanju kapaciteta Mornarice

Podgorica, (MINA) – Dva patrolna broda, koje Minstarstvo odbrane planira da nabavi, doprinijeli bi jačanju kapaciteta Mornarice Vojske Crne Gore (VCG) i višestruko unaprijedili sposobnosti za njeno manevarsko prisustvo na moru.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da je, ministar Dragan Krapović, posjetio francusko brodogradilište „Kership“ u Konkarnou.

Navodi se da se Krapović se upoznao sa ponudom brodogradilišta i uobičajenom dinamikom konstrukcije plovila, budući da Ministarstvo odbrane i VCG planiraju nabavku dva patrolna broda koji bi doprinijeli jačanju kapaciteta Mornarice.

Ocjenjuje se da se nabavkom brodova ostvaruje optimalan i održiv sistem odbrane na moru i doprinosi kolektivnom sistemu bezbjednosti u sklopu Alijanse, ali i kroz očekivano članstvo u Evropskoj uniji.

“Dva patrolna broda višestruko bi unaprijedili sposobnosti za manevarsko prisustvo Mornarice VCG na moru, uz ostvarivanje optimalnog nadzora i zaštite epikontinentalnog pojasa, što je od ključnog značaja za zaštitu nacionalnih interesa i suverenih prava Crne Gore na moru”, kazali su iz Ministarstva odbrane.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije