fbpx
NaslovnicaCrna GoraParlamentarna većina da ispoštuje stav VK

Parlamentarna većina da ispoštuje stav VK

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokrate (SD) Crne Gore pozvale su parlamentarnu većinu da ispoštuje stav Venecijanske komisije (VK) i ne glasa za izmjene Zakona o predsjedniku jer bi time, kako su kazali iz te partije, uveli državu u totalno bezvlašće i anarhiju.

Iz SD-a su rekli da je stav VK, a samim tim i Evropske unije (EU), u potpunosti jasan – radi se o neustavnom zakonu, koji ne smije još jednom dobiti podršku u parlamentu.

Kako su naveli iz te stranke, ponovno izglasavanje takvog zakona značilo bi urušavanje ustavnog poretka Crne Gore.

Iz SD-a su poručili da opozicioni politički subjekti, zajedno sa svim građanima kojima je stalo do Crne Gore, to neće dozvoliti.

“Uzimajući u obzir da od međunarodnih partnera dobijamo poruke da Crna Gora u posljednje dvije godine nije uradila ništa po pitanju integracija u EU i da pominjanje njenog imena sve češće postaje sinonim za problem, parlamentarna većina ne smije sebi dozvoliti luksuz da izglasavanjem akta dodatno ugrozi evropski put”, kaže se u saopštenju.

Iz SD-a pozvali su sve političke subjekte na ozbiljnost i odgovornost i da odustanu od podrške izmjenama Zakonu o predsjedniku.

To je, kako su rekli iz te partije, preduslov za otpočinjanje dijaloga i dogovora oko krucijalnih pitanja.

“Time bi, svakako, doprinijeli i zaustavljanju produbljivanja već predubokih podjela u Crnoj Gori, a koje prijete da ugroze sve ono što smo godinama stvarali i po čemu je država bila primjer svima u region”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije