fbpx
NaslovnicaCrna GoraPapa namjerava da posjeti Crnu Goru

Papa namjerava da posjeti Crnu Goru

Podgorica, (MINA) – Papa Franjo namjerava da posjeti Crnu Goru i time pokaže uvažavanje prema ogromnom kapitalu koji država ima, a to je kvalitet međuvjerskog i međuetničkog sklada, kazao je predsjednik države Milo Đukanović.

Đukanović je, nakon susreta sa papom u Vatikanu, rekao da je sveti otac saopštio riješenost da u sklopu brige o regionu posjeti Crnu Goru.

“Kazao je da je za sljedeću godinu najavio posjete trima državama regiona, ali da nema dileme da će nakon toga naći vremena da posjeti i Crnu Goru i da na taj način pokaže uvažavanje prema ogromnom moralnom kapitalu koji država ima, a to je kvalitet multietničkog i multikulturnog sklada”, poručio je Đukanović u izjavi za Televiziju Crne Gore.

Kako je naveo, papa Franjo pozdravio je rezultate koje Crna Gora postiže u evropskim integracijama, kao i doprinos koji daje u regionu.

Đukanović je rekao da su na sastanku zajednički ocijenili da se bilateralni odnosi održavaju na vrlo visokom nivou, o čemu svjedoče i frekventni susreti na najvišem nivou.

“Takođe smo izrazili zadovoljstvo što će uskoro biti otvorena i rezidentna nuncijatura Vatikana u Crnoj Gori, što će vjerujemo, takođe doprinijeti daljem unapređenju međudržavnih odnosa Crne Gore i Vatikana”, kazao je Đukanović.

Najčitanije

novica vuković

Vlada se neće zadužiti za tekuću potrošnju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada se ove godine neće zadužiti za tekuću potrošnju, a novac...