fbpx
NaslovnicaCrna GoraPalmer: SAD prijatelj i pouzdan partner Crne Gore

Palmer: SAD prijatelj i pouzdan partner Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Sjedinjene Američke Države (SAD) su prijatelj i pouzdan partner Crnoj Gori u ostvarivanju ciljeva njene evropske agende, kazao je zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer tokom susreta sa ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, istakao važnost jačanja regionalne saradnje, kao jednog od ključnih elemenata stabilnosti i prosperiteta regiona.

„Palmer je ukazao i na ulogu koju Crna Gora ima u jačanju tih veza, kao i u podršci ostalim zemljama regiona na njihovom putu pristupanja Evropskoj uniji (EU)“, navodi se u saopštenju.

Radulović je rekao da je Crna Gora posvećena partnerstvu sa SAD, koje dodatno učvršćuje zajedničko djelovanje u NATO, što je, kako je naveo, potvrđeno kroz djelovanje Crne Gore na Samitu.

On je pozdravio aktivnosti nove američke administracije na Zapadnom Balkanu, kao i neupitnu podršku SAD integracionim nastojanjima zemalja regiona.

U saopštenju se navodi da je Radulović istakao važnost što skorijeg otpočinjanja pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, imajući u vidu da će otklanjanje zastoja u tim procesima biti od višestruke koristi za region u cjelini.

„U tom kontekstu, iskazao je očekivanje da će snažna podrška Crnoj Gori biti nastavljena u reformskim procesima, kao i namjeri da bude prva sljedeća članica EU“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije