fbpx
NaslovnicaCrna GoraOsuđuju skrnavljenje vjerskih objekata

Osuđuju skrnavljenje vjerskih objekata

Podgorica, (MINA) – Institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda osudila je incidente kojima se želi narušiti međuvjerska tolerancija i suživot i pozvala nadležne organe da efikasno postupaju i procesuiraju odgovorne za skrnavljenje Hadži Ismailove džamije u Nikšiću.

Iz institucije Zaštitnika naveli su da su zabrinuti povodom novih skrnavljenja vjerskih objekata u Crnoj Gori.

“Nakon poslednje informacije iz Nikšića, ponavljamo osude incidenata kojima se želi narušiti međuvjerska tolerancija i suživot i izražavamo građansko razočaranje što se opet poseže za neljudskim i krajnje sramnim pokušajima ugrožavanja vjerskih osjećanja naših sugrađana”, kaže se u reagovanju.

Iz institucije Zaštitnika rekli su da će najmanji problem predstavljati uklanjanje grafita neprimjerene sadržine, a očigledno mnogo veći uklanjanje vjerski i nacionalistički motivisanih devijantnih pobuda i ponašanja pojedinaca i grupa.

“Ohrabruje međutim to što građanstvo ne nasijeda na ovakve incidente, već oni izazivaju podozrenje i osudu, a od nadležnih organa očekujemo efikasno postupanje i procesuiranje odgovornih”, navodi se u reagovanju.

Najčitanije