fbpx
NaslovnicaCrna GoraOmladinski servisi u šest opština

Omladinski servisi u šest opština

Podgorica, (MINA) – U šest crnogorskih opština biće otvoreni omladinski servisi, najavio je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Kako je precizirao omladinski servisi otvoriće se u Petnjici, Plavu Nikšiću, Šavniku, Mojkovcu i Danilovgradu.

“Omladinski servisi predstavljaće i mjesto gdje će mladi kroz direktnu komunikaciju na terenu, kako međusobnu, tako i interakciju sa drugim subjektima, moći da zauzmu zavidan udio u kreiranju politika za mlade”, naveo je Janović.

On je rekao da je cilj Ministarstva sporta i mladih je da Zakonom o mladima, koji su jedan od najznačajnijih resursa Crne Gore, unaprijede njihov položaj.

Janović je kazao da mladi predstavaljaju pitanje od multiresorskog značaja i da je u skladu sa tim, omladinska politika oduvijek visoko stajala na listi prioriteta Vlade.

“Nastojimo da mladima u Crnoj Gori, kroz mnogobrojne inicijative koje Ministarstvo sporta i mladih sprovodi, ne samo unaprijedimo položaj, već i stavimo do znanja da, kao što smo i do sada pokazali, u nama uvijek imaju partnera”, rekao je Janović.

Prema njegovim riječima, cilj je dati mladima platformu na kojoj će imati priliku da razmijene iskustava i iskažu svoje potrebe.

Janović je kazao da Omladinski program ima zadatak da dodatno uključi mlade i da se na najinkluzivniji način posvete njima i njihovim potrebama.

Najčitanije

Luka Virpazar i dalje samo na papiru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Ministarstvo saobraćaja i pomorstva za sada nema precizne rokove kada će...