fbpx
NaslovnicaCrna GoraObjavljen Javni poziv za predlaganje kandidata za Savjet RTCG

Objavljen Javni poziv za predlaganje kandidata za Savjet RTCG


Podgorica, (MINA) – Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić objavio je Javni poziv za predlaganje kandidata za članove Savjeta Radio i Televizije Crne Gore (RTCG).

Kako je objavljeno na sajtu Skupštine, kandidate za članove Savjeta predlažu univerziteti, Crnogorska akademija nauka i umjetnosti i Matica crnogorska, nacionalne ustanove kulture i nevladine organizacije (NVO) iz oblasti kulture, Privredna komora i udruženje poslodavaca koje je zastupljeno u Socijalnom savjetu.

Kandidate predlažu i NVO iz oblasti medija, osim udruženja emitera, NVO iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda koje se bave ostvarivanjem i zaštitom nacionalne, rodne i ukupne ravnopravnosti, prava na zdravu životnu sredinu, prava potrošača, osoba sa invaliditetom ili prava na obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Pravo da predlože kandidate imaju i sindikati koji su zastupljeni u Socijalnom savjetu, kao i Crnogorski olimpijski i Crnogorski paraolimpijski komitet.

Član Savjeta može biti afirmisani stručnjak iz oblasti koja je relevantna za obavljanje djelatnosti RTCG, koji je državljanin Crne Gore, ima prebivalište u Crnoj Gori, najmanje VII-1 nivo kvalifikacije obrazovanja i najmanje pet godina radnog iskustva u oblasti relevantnoj za obavljanje djelatnosti RTCG.

Navodi se da je Administrativni odbor, 28. januara, utvrdio Obrazac – Predlog za imenovanje člana Savjeta RTCG, koji je dostupan na sajtu Skupštine.

Najčitanije