fbpx
NaslovnicaCrna GoraObezbjeđivaće skupove prijavljene u skladu sa zakonom

Obezbjeđivaće skupove prijavljene u skladu sa zakonom

Podgorica, (MINA) – Policija će obezbjeđivati sve skupove prijavljene u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i utvrđenim procedurama, saopšteno je nakon sastanka direktora Uprave policije Veselina Veljovića i njegovih saradnika sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko – primorske.

Iz Uprave policije saopšteno je da su na sastanku dogovorene zajedničke obaveze i odgovornosti povodom javnih okupljanja – litija, koje se organizuju zbog neslaganja sa usvojenim Zakonom o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Navodi se da se prepoznata odgovornost odnosi na mir i bezbjednost svih građana.

“Policija će u narednom periodu obezbjeđivati sve skupove prijavljene u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i utvrđenim procedurama”, rekli su iz Uprave policije.

Oni su kazali da je predstavnicima Mitropolije predočen stav Uprave policije da policija ubuduće ne može obezbjeđivati kretanja građana duž magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva zbog bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Kako su objasnili, to se ne odnosi na definisane i prijavljene trase gradskih litija.

“Tehnički detalji u vezi održavanja bezbjednosti na litijama u narednom periodu preciznije će se definisati međusobnim dogovorima i o tome će javnost biti blagovremeno obaviještena”, navodi se u saopštenju.

 

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...