fbpx
NaslovnicaCrna GoraNova sportska oprema za OŠ Branko Božović

Nova sportska oprema za OŠ Branko Božović

Podgorica, (MINA) – Kompanije One i Sport Vision i Crnogorski olimpijski komitet (COK) donirali su novu sportsku opremu podgoričkoj Osnovnoj školi (OŠ) “Branko Božović”, a za učenike škole organizovali čas fizičkog vaspitanja sa proslavljenom crnogorskom teniserkom Dankom Kovinić.

U saopštenju kompanije One navodi se da je ove sedmice još jedna crnogorska škola bila centar olimpijskog uzbuđenja.

“U salu za fizičko vaspitanje OŠ “Branko Božović” kompanije One, Sport Vision i COK donijeli su novu sportsku opremu, ali i nešto mnogo važnije – olimpijski duh predvođen proslavljenom crnogorskom teniserkom Dankom Kovinić”, navodi se u saopštenju.

foto: One

Direktor korporativnih poslova u kompaniji One, Srđan Šišić, rekao je da u svakom koraku ka zdravijoj budućnosti stoje predanost, podrška i zajednički trud.

On je kazao da, kroz inicijativu ”Jedan mijenja svijet”, kompanija One sa svojim partnerima želi da inspiriše nove generacije da zavole sport i usvoje zdrave navike koje će ih pratiti kroz život.

foto: One

”Pored vrijedne donacije sportske opreme za osam crnogorskih osnovnih škola, u srcu naše inicijative stoji duboko poštovanje prema nastavnicima fizičkog vaspitanja, čija predanost i stručnost oblikuju temelje za zdraviji i aktivniji život naše djece”, istakao je Šišić.

Pored igre sa novim sportskim rekvizitima, učenici OŠ ”Branko Božović” imali su priliku da upoznaju Kovinić, koja im je održala malo drugačiji čas fizičkog vaspitanja.

Kovinić je kazala da nema veće radosti od one koja dolazi iz kretanja i igre.

”Sport nije samo naš prijatelj, već i naš vodič ka zdravijem i srećnijem životu. Radujem se što danas imam priliku da sa učenicima OŠ “Branko Božović” podijelim svoje sportsko iskustvo, ali i da zajedno sa njima uživam u radosti koju pokret donosi”, rekla je Kovinić.

foto: One

Nastavnici fizičkog vaspitanja naglasili su da kroz svoje časove ne razvijaju samo fizičke sposobnosti djece, već i socijalne i emocionalne vještine.

Ivica Rečević, nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ „Branko Božović“, rekao je djeca na časovim fizičkog usvajaju brojne oblike fizičkih sposobnosti, ali i svakodnevno sarađuju sa vršnjacima, usvajaju zdrave norme ponašanja, stvaraju radne navike, razvijaju sistematičnost i upornost, jednom riječju – postaju jaki i kvalitetni ljudi.

foto: One

„Cilj nastavnika je da djeca zavole sport kako bi im on bio zdrava navika tokom cijelog života, bez obzira na to hoće li im to biti profesionalno opredjeljenje ili ne“, naveo je Rečević.

Nastavnica fizičkog vaspitanja, Katarina Raičević, dodala je da taj predmet pomaže djeci da ojačaju optimizam i vjeru u sebe.

Kako je rekla, nastavnicima fizičkog vaspitanja nije cilj da djeca pospješe samo fizičko zdravlje, već da kroz njihove časove ostvare pozitivan odnos prema radu, da ojačaju volju, karakter i disciplinu, te da se kod djece kroz timske sportove odnjeguje i svijest o kolektivnim interesima koji su iznad individualnih.

foto: One

„Pravilna navika koja se stvara na časovima u osnovnoj školi – prenosi se dalje, kroz život, u porodici, na radnom mjestu, što znači da su etičke i estetske vrijednosti ovog predmeta dalekosežne i cjeloživotne,“ istakla je Raičević.

Direktorica škole Biljana Stamatović izrazila je zadovoljstvo što je upravo njihova škola dio projekta “JEDAN mijenja svijet”.

On je istakla da fizičko vaspitanje ima jedinstven značaj u školi jer je to jedini predmet gdje su učenici u prilici da budu fizički aktivni, da se kreću i da nauče raznovrsne motoričke vještine.

„Zdrav pojedinac je temelj zdrave zajednice i zato nam je važno da djeca od najranijeg uzrasta uče o zdravim navikama i značaju redovne fizičke aktivnosti“, kazala je Stamatović.

fot: one

OŠ “Branko Božović” jedna je od osam škola koje će kroz projekt “JEDAN mijenja svijet” dobiti novu sportsku opremu.

Projekat su pokrenule kompanije One, Sport Vision i COK uz podršku Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Ta zajednička inicijativa održava njihovu predanost zdravlju i obrazovanju mladih, dok istovremeno naglašava važnost saradnje i podrške u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije