fbpx
NaslovnicaCrna GoraNijedan pritisak neće promijeniti izbornu volju građana

Nijedan pritisak neće promijeniti izbornu volju građana

Podgorica, (MINA) – Poslanici Građanskog pokreta (GP) URA glasaju principijelno, kazao je šef poslaničkog kluba Crno na bijelo Miloš Konatar i poručio da nijedan pritisak neće promijeniti izbornu volju građana.

On je, na konferenciji za novinare u Skupštini, demantovao medijske navode o tome da se unutar GP URA dešavaju “lomovi” i da je neko spreman da izda volju građana koju su iskazali 30. avgusta.

“Radi se o nastavku pritiska koji je konstantno usmjeren na koaliciju Crno na bijelo od kvazi medija i intelektualaca, a čiji je cilj da se zaštite organizovani kriminal i mafija, kao i da se spriječe promjene“, rekao je Konatar.

On je ocijenio da nije pravedno što se taj pritisak usmjerava na poslanice Boženu Jelušić i Suadu Zoronjić.

“I ranije smo pokazali da pritisak na nas ne djeluje i da ne može zaustaviti proces promjena koji se upravo događa u Crnoj Gori”, dodao je Konatar.

Konatar je kazao da poslanici URA-e glasaju principijalno.

“Kao što smo glasali za Rezoluciju o Srebrenici ili Zakon o slobodi vjeroispovijesti, isto tako ćemo, prateći svoje principe, podržati smjenu ministra Vladimira Leposavića”, rekao je on.

Kako je naveo, GP URA će u četvrtak ponovo glasati za izmjene Zakona o državnom tužilaštvu.

Konatar je poručio da nema pritiska koji će ih pokolebati da ispune ono što su obećali građanima 30. avgusta prošle godine.

Jelušić je kazala da je žalosno što oba pola političkog spektra usmjeravaju napade na GP URA, kao najmanjem konstituentu vlasti.

“Time šalju poruku da im nije potrebna Crna Gora kao zajednica građana, nego kao zajednica nepopravljivo zavađenih naroda u okruženju nacionalističkog kiča bez ikakve dugoročne perspektive“, navela je Jelušić.

Ona je rekla da je sigurna da će GP URA ostati doslijedna svojim principima.

„Nećemo biti pontonski most za povratak bivšeg režima, ali nećemo biti ni pontonski most za dezintegraciju temeljnih postulata Crne Gore kao građanske države“, poručila je Jelušić.

Na pitanje novinara o napuštanju članova Političkog savjeta, Jelušić je odgovorila da je i dalje članica tog partijskog organa, a da je i ranije među osnivačima URA-e bilo ljudi koji su prestali da imaju uvjerenje da je put kojim ide ta stranka dobar.

Ona smatra da URA nije odstupila od svojih izvornih principa.

„GP URA ima mnogo više članova i sasvim je sigurno da svi, u svakom trenutku, ne vidimo na isti način procese“, kazala je Jelušić.

Ona je dodala da će koalicija Crno na bijelo u parlamentu glasati za rezoluciju o Srebrenici.

„Naravno da ćemo glasati za, kao što ćemo glasati uvijek principijelno, kada je u pitanju ono što su programska opredjeljenja URA-e“, rekla je Jelušić.

Najčitanije