fbpx
NaslovnicaCrna GoraNekorektna postupanja prema građanima Crne Gore moraju prestati

Nekorektna postupanja prema građanima Crne Gore moraju prestati

Podgorica, (MINA) – Nekorektna postupanja prema Crnoj Gori i njenim građanima moraju prestati, poručili su iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) povodom, kako su kazali iz tog resora, sinoćnjeg grubog postupanja policije Srbije prema sinu crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića.

Iz MVP-a su kazali da je, prilikom razgovora sa otpravnikom poslova u Ambasadi te zemlje u Podgorici, Oliverom Stamenkovićem, ponovljen stav izrečen već više puta nakon iskustava crnogorskih poslanika na državnoj granici Srbije.

Kako su naveli, poslije neprijatnosti kćerki Krivokapića, koje su već jednom, iz bezbjednosnih razloga, morale napustiti Beograd, dogodilo se da je njegovog sina, iako je riječ o štićenoj ličnosti, policija Srbije pretresala potežući čak i oružje, i pravdajući svoj postupak naredbom postupila na krajnje grub način.

„MVP i ovoga puta izražava veliku zabrinutost i apeluje da ovakav odnos srbijanskih vlasti, zemlje koju smatramo prijateljskom i sa kojom želimo najbolje odnose, odmah prestane“, kaže se u saopštenju.

Iz MVP-a su kazali da, nakon stava Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, da su lažni navodi da je riječ o maltretiranju, i da su u ovom slučaju postupali profesionalno i u skladu sa zakonom, i ovoga puta žele da vjeruju da je u pitanju bila “neophodna provjera”, kako je to saopšteno.

Navodi se da MVP izražava nadu da će državni organi Srbije, osim objašnjenja koja nijesu izostala ni prilikom prethodnih neprijatnosti, ovoga puta pokazati iskrenu i stvarnu volju da se takvi postupci ostave u prošlosti „i da djelima pokažemo da možemo imati puno povjerenje jedni u druge“.

„Želimo da vjerujemo da građanima i jedne i druge države, pa bili oni štićene ličnosti ili poslanici, ako ne postoji razlog za suprotno činjenje, možemo garantovani jednak tretman i puno uvažavanje. U to duboko vjerujemo, jer građani obje zemlje to zaslužuju, jer vjeruju u prijateljstvo i najbolje namjere“, poručili su iz MVP-a.

Oni su kazali da će, sa njihove strane, komunikacija sa vlastima Srbije biti nastavljena.

„U dobroj vjeri da se sinoć dogodio veliki propust, a ne još jedno nekorektno postupanje prema našim državljanima, ili poruka Vladi ili premijeru“, dodaj se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Mikulić bez medalje u Zadru

Podgorica, (MINA) - Crnogorski karatista, Nemanja Mikulić, bez medalje, kao petoplasirani, završio je nastup...