fbpx
NaslovnicaCrna GoraNakon praznika blagi porast novoinficiranih koronavirusom

Nakon praznika blagi porast novoinficiranih koronavirusom

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, nakon novogodišnjih praznika, zabilježen blagi porast novih slučajeva koronavirusa, kazala je doktorka Marija Vuković.

“Nakon novogodišnjih praznika, što je možda bilo za očekivati, nakon novogodišnjih proslava i povećanog broja kontakata, bilježimo tendenciju blagog porasta broja novoinficiranih koronavirusom”, rekla je Vuković Televiziji Crne Gore.

Ona je navela da je, samim tim, porastao i broj pregleda u Kovid ambulanti, kao i broj testiranih pacijenata koji se najčešće javljaju sa simptomima respiratorne infekcije.

“Najčešći problemi zbog kojih se pacijenti javljaju su infekcije gornjih respiratornih puteva, to je najčešće povišena temperatura, glavobolja, bol u grlu, povišena nazalna sekrecija, kašalj, kostobolja, bol u mišićima i opšta malaksalost”, saopštila je Vuković.

Kako prenosi portal RTCG, ona je rekla da je u srijedu, u Kovid ambulanti u Donjoj Gorici ostvareno 50 ambulantnih pregleda i oko 130 testiranja na kovid, od čega je pozitivnih nalaza bilo 14.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

DPS

DPS: Spajić da kaže da li je izjava Šćekića zvanični stav Vlade

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je premijera Milojka Spajića da se...