fbpx
NaslovnicaCrna GoraNagrada do deset miliona USD za informacije o sajber napadima u Crnoj...

Nagrada do deset miliona USD za informacije o sajber napadima u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Stejt department obezbijedio je nagradu do deset miliona USD za informacije koje mogu pomoći u rasvjetljavanju sajber napada počinjenih protiv interesa Sjedinjenih Američkih Država (SAD) a, kako su naveli, posebno u svjetlu prošlogodišnjih sajber napada u Crnoj Gori.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE), Ambasada SAD je, na više lokacija u Podgorici, postavila bilborde koji oglašavaju nagradu za informacije koje mogu dovesti do identifikovanja ili lociranja bilo koje osobe koja je učestvovala u zlonamjernim sajber aktivnostima.

Na bilbordima se navodi da zlonamjerne sajber aktivnosti ukazuju na potrebu zaštite digitalnog ekosistema.

Dodaje se da se informacije o rensomver /ransomware/ napadima na državne informacione sisteme, miješanjima u izbore ili zlonamjernim sajber aktivnosti protiv ključne američke infrastrukture, mogu prijaviti dolaskom u Ambasadu SAD u Podgorici.

Tekst oglasa je na crnogorskom i ruskom jeziku a ističe se da je isplata moguća i u kriptovaluti.

Iz Ambasade SAD su RSE-u kazali da je cilj oglasa da prikupi informacije od tehnološki sposobnih pojedinaca koji trenutno žive u Crnoj Gori i koji bi mogli znati više o napadima.

“Ponuda nagrada je neograničena u smislu traženih informacija, a nagrade se isplaćuju srazmjerno kvalitetu pruženih informacija”, naveli su iz Ambasade.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije