fbpx
NaslovnicaCrna GoraNađ: Članice EU žele da izbori budu mirni i bezbjedni

Nađ: Članice EU žele da izbori budu mirni i bezbjedni

Podgorica, (MINA) – Članice Evropske unije žele da izbori u Crnoj Gori budu mirni i bezbjedni, bez miješanja i organizovanih incidenata treće strane, kao što je to bio slučaj na parlamentarnim izborima 2016. godine, poručio je danas ministar odbrane Slovačke Jaroslav Nađ.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović primio je danas Nađa, naglašavajući da je Slovačka uvijek bila na strani Crne Gore.

“Ona je podržavala aktivno naše članstvo u Alijansi i evropske integracije, kao pravi prijatelj i partner”, kazao je Brajović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je postigla velike rezultate u prošlom mandatu.

“I vjerujem da će dosljedna, evropski orjentisana politika, koja za cilj ima jačanje i modernizaciju ove zemlje i na predstojećim izborima dobiti ubjedljivu podršku građana u Crnoj Gori“, naglasio je Brajović.

Nađ je kazao da je Slovačka u kontinuitetu, od nezavisnosti, aktivno podržavala članstvo Crne Gore u NATO i proces integracije u Evropsku uniju (EU).

„Svi u EU vidimo odličan posao koji ste uradili u ispunjavanju evropskih kriterijuma i nadamo se da ćete istu politiku nastaviti i nakon izbora“, rekao je Nađ.

Kako je kazao, Slovačka će još intenzivnije nastaviti da podržava dalji napredak Crne Gore.

„I uvjereni smo da ćete tokom ovog mandata Evropskog parlamenta biti najbolje pripremljen kandidat i prva naredna članica EU“, istakao je Nađ.

On je kazao da članice EU žele da izbori budu mirni i bezbjedni, bez miješanja i organizovanih incidenata „treće strane“ kao što je to bio slučaj na parlamentarnim izborima 2016. godine.

Sagovornici su pozdravili saradnju u oblasti odbrane, a Nađ je pohvalio aktivnosti vojnika Crne Gore u zajedničkoj misiji dvije zemlje u Letoniji u okviru NATO-a.

Najčitanije