fbpx
NaslovnicaCrna GoraMogerini dolazi na ESG Adria Samit

Mogerini dolazi na ESG Adria Samit

Podgorica, (MINA) – Rektorka Koledža Evrope i bivša italijanska ministarka spoljnih poslova i međunarodne saradnje, Federika Mogerini, učestvovaće na ESG Adria Samitu koji će od 24. do 26. aprila biti održan u Tivtu.

Organizator Samita Sustineri Partners najavio je da će Mogerini na samitu govoriti o evropskoj budućnosti regiona.

Mogerini je bivša visoka predstavnica Evropske unije (EU) za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku, kao i bivša potpredsednica Evropske komisije.

“Sa više od tri decenije iskustva u međunarodnoj diplomatiji i pregovorima, Mogerini je jedna od snažnih zagovornica regionalne saradnje, promocije ljudskih prava i politika EU”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će se Mogerini, tokom učešća na ESG Adria Samitu, fokusirati na evropsku budućnost regiona.

“Ona će naglasiti kritičnu važnost bolje regionalne saradnje kao temelja prosperiteta, kako sadašnjih tako i budućih generacija. Pored toga, ona će naglasiti važnost rodne ravnopravnosti i osvrnuti se ne neke od izazova današnjice u svijetu i međunarodnom okruženju”, navodi se u saopštenju.

Izvršna direktorica Sustineri Partnersa i osnivačica ESG Adria Samita, Biljana Brejtvejt, kazala je da će Mogerini, uspješna i svjetski poznata liderka, na ESG Adria Samitu naglasiti važnost osnaživanja mladih, regionalne saradnje i većeg uključivanja žena na liderskim pozicijama.

“Izuzetna nam je čast što će Federika Mogerini biti na Samitu i vjerujemo da će svojim učešćem, dijeljenjem znanja i najboljih EU praksi, inspirisati brojne učesnice i učesnike i osnažiti države regiona na putu ka EU”, rekla je Brejtvejt.

Ona je navela da vjeruje da će Mogerini dodatno podići svijest značaja ekoloških, društvenih i standarda odgovornog korporativnog upravljanja (ESG standarda) i njihove implementacije u odnosu na glavne globalne izazove današnjice.

ESG Adria Samit će drugu godinu zaredom biti održan u Crnoj Gori i, pod sloganom “Djeluj sada za održivo sjutra”, okupiće više od 500 učesnika.

Na Samitu će učesnici razgovarati o inovacijama, rješenjima u oblasti održivog razvoja, obnovljivih izvora energije, vještačke inteligencije, novim platformama, inicijativama i investicijama koje mogu ubrzati tranziciju ka održivijoj budućnosti i ESG agendi u Adria regionu i šire.

ESG Adria Samit organizuje kompanija Sustineri Partners, u Porto Montenegru, u partnerstvu sa crnogorskom Vladom i pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...