fbpx
NaslovnicaCrna GoraMitrović: Isplanirano rušenje ustavnog poretka

Mitrović: Isplanirano rušenje ustavnog poretka

Podgorica, (MINA) – Koalicija Demokratskog fronta (DF) i partija okupljenih oko njihove ideje, nije inicirala dogovor oko izbora sudija isključivo sa namjerom da usvoje Zakon o predsjedniku Crne Gore čiju ustavnost sada nema ko da ocijeni, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Poslanik DPS-a Ivan Mitrović kazao je da dvije lako uočljive činjenice svjedoče o tome da je nova parlamentarna većina već znala redosljed koraka u rušenju ustavno-pravnog poretka Crne Gore i zaustavljanju njenog evropskog puta.

On je, u autorkom tekstu, naveo da je obaveza svakog državno odgovornog pojedinca, ukoliko je to u djelokrugu njegovog rada, da pristupi izboru sudija Ustavnog suda, ali da je, i pored brojnih upozorenja od EU, inicijativa za dogovor je izostala.

„Koalicija DF i partija okupljenih oko njihove ideje, nije pristupila iniciranju dogovora oko izbora sudija, isključivo sa namjerom da nakon neizbora sudija naprave i sljedeći korak u rušenju ustavno-pravnog poretka države, odnosno usvoje Zakon o predsjedniku Crne Gore čiju ustavnost sada nema ko da ocijeni“, smatra Mitrović.

On je kazao da se u najgorem Izvještaju Evropske komisije za Crnu Goru do sada, kao svijetla tačka, pohvaljuje usklađenost države sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, uključujući i evropske sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

“Navodi se ono za šta su presudno svoj glas dali predstavnici opozicije i jedini iskreni zagovornici evroatlantskog i evropskog puta Crne Gore”, istakao je Mitrović.

On je kazao da samo deklarativni privrženici tih ideja, danas vlast u Crnoj Gori žele da formiraju sa onima koji su kazali da neće glasati za Rezoluciju o osudi Ruske agresije na Ukrajinu.

“Evropski patriotizam, nema šta”, dodao je Mitrović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije