fbpx
NaslovnicaCrna GoraMinistarstvo zdravlja: Đukanović da ne sije strah i ne diže paniku

Ministarstvo zdravlja: Đukanović da ne sije strah i ne diže paniku

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo zdravlja pozvalo je crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da, kako su naveli iz tog Vladinog resora, ne sije strah i ne diže paniku.

Đukanović je kazao da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori alarmantna i pozvao nadležne da bez odlaganja donesu mjere, koje će doprinijeti zaustavljanju izuzetno opasnog trenda obolijevanja od kovid-a 19.

Iz Ministarstva zdravlja su u reagovanju naveli da je Crna Gora među posljednjim državama Evrope zabilježila porast broja slučajeva omikron soja koronavirusa, između ostalog, zahvaljujući pomnom nadzoru pandemije, ali i pojačanim kontrolama.

Iz tog resora su kazali da su istog trena, bez odlaganja, pristupili reorganizaciji sistema tako da ljekari iz bolnica već od ujutru mogu da budu na raspolaganju kolegama iz domova zdravlja.

Kako su naveli, očekuje se pritisak prvenstveno na primarni nivo zdravstvene zaštite, sa obzirom na to da omikron, prema do sada raspoloživim informacijama, odlikuje značajno veća zaraznost, ali i blaže kliničke slike.

„Đukanovića pozivamo da ne sije strah i ne diže paniku, jer je ono što predstavlja kao specifikum Crne Gore, a to je najveći broj registrovanih infekcija na dnevnoj bazi od početka pandemije, već neko vrijeme realnost kompletne Evropske unije (EU), kao i Velike Britanije“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da su države EU i Velika Britanija značajno prije Crne Gore, nažalost, zabilježile rekordne brojeve slučajeva na dnevnom nivou.

Iz Ministarstva zdravlja su rekli da je omikron “pokazao zube” u svim zemljama, potpuno nezavisno od mjera koje su na snazi u različitim državama svijeta.

„Šefu Demokratske partije socijalista želimo dobro zdravlje, dok radi na Tviteru od kuće i da se što prije oporavi, kao i da, nakon toga, malo manje vremena provodi na epidemiološki rizičnim mjestima gdje zaraza vreba, poput kafanskih noćnih provoda i da tamo manje pjeva, dok građane licemjerno poziva da se ponašaju odgovorno“, naveli su iz Ministarstva.

Iz tog resora su podsjetili da su ranije danas počeli konsultacije u vezi sa novim mjerama, koje će biti predstavljene sjutra na vanrednoj sjednici Savjeta Vlade za borbu protiv korona virusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...