fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilović: Ekstradicija Kneževića rezultat predanog rada

Milović: Ekstradicija Kneževića rezultat predanog rada

Podgorica, (MINA) – Ekstradicija optuženog predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića, rezultat je predanog rada i koordinacije između crnogorskih i britanskih pravosudnih organa, poručio je ministar pravde Andrej Milović.

On je na mreži X naveo da su u Ministarstvu pravde zadovoljni zbog ekstradicije Kneževića, kojeg Crna Gora potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka.

Milović je kazao da je neposredno prije donošenja odluke o izručenju, Ministarstvo pravde 28. Marta, potvrdio ranije date garancije u pogledu poštovanju ljudskih prava u skladu sa članom 3 Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda, nakon što Knežević bude izručen nadležnim organima Crne Gore.

“Nakon toga donesena je odluka o izručenju Kneževića Crnoj Gori, o čemu je Ministarstvo unutrašnjih poslova Velike Britanije /Home Office/ obavijestio Ministarstvo pravde”, dodao je Milović.

On je rekao da su ekstradicioni postupak sproveli Specijalno državno tužilaštvo i Uprava policije sa crnogorske strane, i britanskog Ministarstvo unutrašnjih poslova uz, podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane.

“Zahvaljujemo nadležnim institucijama Velike Britanije na njihovoj profesionalnosti i saradnji tokom ovog procesa”, kazao je Milović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budvanska rivijera i Lovćen u finalu Kupa

Podgorica, (MINA) – Rukometaši Budvanske rivijere i Lovćena igraće u finalu Kupa Crne Gore. Ekipa...