fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Stekli se svi preduslovi za ubrzanje reformi

Milatović: Stekli se svi preduslovi za ubrzanje reformi

Podgorica, (MINA) – Crna Gora, kao predvodnica procesa evropskih integracija, ima realnu šansu da postane sljedeća članica Evropske unije (EU), rekao je predsjednik države Jakov Milatović, dodajući da su se stekli svi preduslovi za ubrzanje reformi.

Iz Službe za informisanje predsjednika su kazali da su Milatović i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa prisustvovali podizanju zastave EU ispred zgrade Predsjednika.

Kako se navodi, tim simboličnim činom Crna Gora još jednom ističe jasnu posvećenost države evropskom putu, i postojanje političke volje i želje da se reforme na tom putu ubrzaju.

Milatović je rekao da su danas simbolično podigli zastavu EU ispred zgrade Predsjednika, kao podsjetnik gdje Crna Gora zapravo pripada.

“Najveći zajednički imenitelj u Crnoj Gori u smislu spoljne politike je upravo punopravno članstvo Crne Gore u EU, ali taj proces jako dugo traje, i mislim da je upravo na nama da ga, u što bržem roku zaokružimo i završimo na benefit i radost svih građana”, kazao je Milatović.

On je rekao da je zato, podižući zastavu EU, htio da i u simboličkoj ravni napravi jedan korak naprijed u zaokruživanju tog procesa.

Milatović je istakao da očekuje od svih političkih aktera i društvenih subjekata da zajedničkim snagama djeluju na ubrzanju EU puta države.

„Juče kada smo konačno dobili novi saziv Skupštine i uskoro, kada dobijemo i novu vladu, nadam se da će se ispuniti svi preduslovi i da ćemo zajedno kao društvo još snažnije zakoračiti naprijed, kako bismo upravo u narednih par godina postali punopravna članica EU“, kazao je Milatović.

On je naveo da su dostizanje evropskih vrijednosti i standarda prioritet njegovog mandata.

“Imajući u vidu snažnu podršku građana članstvu zemlje u EU svi društveni činioci treba da pokažu dodatnu odgovornost u narednom periodu”, rekao je Milatović.

On je, kako se navodi u saopštenju, naglasio važnost imenovanja u pravosuđu, koja bi bila jasan signal da je država spremna da iskorači naprijed.

“Crna Gora kao predvodnica procesa evropskih integracija ima realnu šansu da postane sljedeća članica EU. Stekli su se svi preduslovi za ubrzanje reformi”, kazao je Milatović dodajući da računa na podršku evropskih partnera.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

novica vuković

Vlada se neće zadužiti za tekuću potrošnju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada se ove godine neće zadužiti za tekuću potrošnju, a novac...