fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Suverenog Viteškog Malteškog Reda, Tunisa, Gane i Angole – Narćiza Salva di Pjetraganzilija, Imen Lajili Amari, Merin Benje i Emilija Migela de Carvaljo Sobrinja.

Milatović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u odvojenim razgovorima u rezidenciji na Cetinju, poželio ambasadorima dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa među državama.

„Tokom sastanaka, konstatovani su dobri i prijateljski odnosi Crne Gore sa državama koje predstavljaju, što je ocijenjeno kao temelj za jačanje saradnje na bilateralnom planu“, kaže se u saopštenju.

Ambasadori su poručili da će tokom trajanja diplomatskih mandata doprinositi daljem unapređenju međudržavnih odnosa.

„Milatović je upoznao ambasadore sa aktuelnim prilikama u zemlji, kao i osnovnim strateškim ciljevima Crne Gore – članstvom u Evropskoj uniji, jačanjem kredibilnosti Crne Gore kao članice NATO-a i snaženjem dobrosusjedskih odnosa“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Milatović ambasadore podsjetio da je Crna Gora istakla kandidaturu za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, za period 2026-2027 i zatražio podršku od država koje predstavljaju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Minimalan trijumf Engleske, remi Danske i Slovenije

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Engleske pobijedili su večeras u Gelzenkirhenu selekciju Srbije 1:0, u...