fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Nastavićemo da pozivamo na mir na Bliskom istoku

Milatović: Nastavićemo da pozivamo na mir na Bliskom istoku

Podgorica, (MINA) – Crna Gora će, u ovim teškim trenucima za palestinski narod, nastaviti da poziva na mir i deeskalaciju tenzija na Bliskom istoku, kao i na otvaranje humanitarnih koridora i neometan i neograničen protok humanitarne pomoći, rekao je crnogorski predsjednik Jakov Milatović.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, Milatović je čestitao predsjedniku Palestine Mahmudu Abasu Dan nezavisnosti te države.

„Dozvolite mi da Vama i narodu Palestine uputim čestitke povodom 15. novembra – Dana nezavisnosti, iako svjestan da taj važan datum u palestinskoj istoriji ove godine dočekujete u uslovima strahovitog stradanja vašeg naroda”, kazao je Milatović.

On je rekao da želi da vjeruje da će teški trenuci razaranja i stradanja civila, posebno djece, kao i zastrašujuća realnost na terenu kojoj se svjedoči, što prije biti okončani.

Milatović, kako je dodao, želi da vjeruje i da će slobodoljubivi duh palestinskog naroda voditi ka stvaranju novih perspektiva i pisanju novih stranica duge istorije Države Palestine i njenog naroda.

“U ovim teškim trenucima za palestinski narod, Crna Gora će nastaviti da poziva na mir, stabilnost i deeskalaciju tenzija na Bliskom istoku, na otvaranje humanitarnih koridora, neometan i neograničen protok humanitarne i druge pomoći, kao i na poštovanje međunarodnog i humanitarnog prava”, rekao je Milatović.

On je Abasu kazao da se nada da će, u mnogo boljim uslovima i okolnostima, imati priliku da se sastanu i razmotre mogućnosti za dalje unapređenje sveukupnih odnosa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Akademcu pet medalja u Nišu

Podgorica, (MINA) – Tekvondo klub Akademac nastup na tradicionalnom međunarodnom turniru Asteriks kup u...