fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Država mora obezbjediti bezbjedan ambijent za rad novinara

Milatović: Država mora obezbjediti bezbjedan ambijent za rad novinara

Podgorica, (MINA) – Donosioci odluka u Crnoj Gori moraju stvoriti bezbjedan ambijent, u kom će zaposleni u medijima bez pritiska obavljati posao i pravovremeno informisati građane, poručio je predsjednik države Jakov Milatović.

On je u Vili Gorica organizovao radni doručak za novinare, u susret Svjetskom danu slobode medija.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, novinari su Milatovića upoznali da je u protekloj godini zabilježeno 16 napada na novinare, a u ovoj već devet.

U saopštenju se navodi da je, kada su u pitanju napadi na zaposlene u medijima, novina to što su u poslednjem periodu novinari bili na meti državnih i lokalnih zvaničnika.

Milatović je kazao da je pored svih aktuelnih napada na zaposlene u medijima, poražavajuće i to što dvadeset godina od ubistva novinara Duška Jovanovića, nema odgovornih za taj zločin.

Iz kabineta Milatovića su rekli da je na sastanku konstatovano da je u protekle dvije godine poboljšan ekonomski status zaposlenih u medijima, ali da su i pored toga mnogi prinuđeni da osim novinarstva rade dodatne poslove, kako bi imali normalnu egzistenciju.

„Sagovornici su saglasni da je opšte povećanje plata u medijima prioritet svih prioriteta“, navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora je, kako se dodaje, istaknuto i da će usvajanje seta medijskih zakona poboljšati situaciju u sektoru medija.

„Na sastanku je zaključeno da je u narednom periodu potrebno ojačati profesionalne medije i oštro sankcionisati one koji nijesu registrovani, šire dezinformacije i polarizuju društvo“, rekli su iz kabineta Milatovića.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Vuković: Podstičemo povećanje ulaganja u proizvodnju energije i hrane

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora podstiče povećanje ulaganja u proizvodnju energije i hrane, kao...