fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Bošnjački narod je jedan od temelja Crne Gore

Milatović: Bošnjački narod je jedan od temelja Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Bošnjački narod je jedan od temelja Crne Gore, kazao je crnogorski predsjednik Jakov Milatović i poručio da u njemu imaju pouzdanog saveznika u očuvanju i njegovanju nacionalne posebnosti i ostvarivanju političkih i drugih pripadajućih prava.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, Milatović je čestitao 28. septembar, Međunarodni Dan Bošnjaka, iskazujući poštovanje prema bošnjačkom narodu i tom prazniku.

“Ovaj dan je prilika da se zajedno podsjetimo vrijednosti koje je bošnjački narod, svojom posebnošću i bogatim nasljeđem, nesebično utkao u riznicu crnogorske države”, istakao je Milatović.

Prema njegovim riječima, graditi građansku i multietničku zajedničku kuću, Crnu Goru, na istorijskoj vjetrometini Balkana, nije ni lako ni jednostavno.

“U vremenu koje je za nama, neprocjenjiv doprinos tom procesu davao je upravo bošnjački narod, njegujući toleranciju i suživot”, naglasio je Milatović.

On je poručio da ne treba zaboraviti ni brojne Bošnjake u dijaspori, koji širom svijeta u srcu nose Crnu Goru i decenijama unazad pružaju pouzdan oslonac ekonomskom boljitku zemlje.

“Želim da vrijeme pred nama bude obilježeno zajedničkim pregnućima kojima ćemo našu zajedničku kuću – Crnu Goru, učiniti bogatijom i pravednijom”, naveo je Milatović.

On je poručio da u njemu bošnjački narod ima pouzdanog saveznika u očuvanju i njegovanju svoje nacionalne posebnosti, nastojanjima da dodatno afirmiše sopstvenu tradiciju i kulturu i ostvarivanju političkih i drugih pripadajućih prava.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije