fbpx
NaslovnicaCrna GoraMerkel: Crna Gora predvodnik u evropskim integracijama

Merkel: Crna Gora predvodnik u evropskim integracijama

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je najnaprednija država kandidat za članstvo u Evropskoj uniji (EU), poručila je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Premijer Zdravko Krivokapić učestvovao je u Tirani na radnom ručku sa Merkel i liderima zemalja Zapadnog Balkana, čija je glavna tema bila regionalna saradnja i mehanizmi za njeno unapređenje.

“Tom prilikom Merkel je naročito istakla da je Crna Gora najnaprednija država – kandidat za članstvo u EU, apostrofirajući važnost ideje zajedničkog regionalnog ekonomskog tržišta koja, prema njenim riječima, može koristiti svim državama Zapadnog Balkana”, saopšteno je iz Vlade.

Krivokapić je zahvalio Merkel na priznanju koje je udijelila Crnoj Gori i prepoznavanju reformskog i evropskog kursa nove vlade.

Iz Vlade su kazali da je na radnom ručku dodatno naglašena potreba da se u narednim godinama nastavi rad u okviru Berlinskog procesa, kao jedne od najznačajnijih diplomatskih inicijativa od 2014. godine, čiji je cilj proširenje EU.

“U tom smislu je izražena težnja da sve zapadnobalkanske države posvećeno rade na procesima unutrašnjih reformi, kako bi proces EU integracija tekao brže i intenzivnije”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije