fbpx
NaslovnicaCrna GoraMedojević: Potreban dijalog sa opozicijom o rješavanju krize

Medojević: Potreban dijalog sa opozicijom o rješavanju krize

Podgorica, (MINA) – Dijalog sa opozicijom o rješavanju političke krize u Crnoj Gori je neophodan, ali taj razgovor ne treba da inicira predsjednica Skupštine Danijela Đurović, ocijenio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

On je u izjavi za Pobjedu naveo da je politički stav Demokratskog fronta (DF) da treba istovremeno raspisati vanredne parlamentarne i redovne predsjedničke izbore.

“Imajući u vidu neslavno okončanje političkog dijaloga parlamentarne većine i činjenicu da je upravo Socijalistička narodna partija (SNP) u dogovoru sa URA-om minirala formiranje vlade i da novoformirana koalicija te dvije stranke nema odgovarajući broj mandata, cijenim da Đurović ne pripada politička pozicija da inicira novi dijalog o rješavanju krize”, rekao je Medojević.

DF je, prema njegovim riječima, veoma zainteresovan i spreman da, u najkraćem roku, otvori dijalog oko izbora svih sudija Ustavnog suda, kompletiranja Sudskog savjeta i izbora vrhovnog državnog tužioca.

Medojević je dodao da očekuje da se ti izbori i imenovanja realizuju kroz nadležne skupštinske odbore, u skladu sa procedurama definisanim Poslovnikom.

“Zbog toga cijenim svrsishodnim da Đurović otkaže inicijativu koja je suvišna i neće dovesti do željenog rezultata”, kazao je Medojević.

On je rekao da od Đurović očekuje da, u skladu sa njenim ovlašćenjima, odmah postigne dogovor sa predsjednikom države Milom Đukanovićem oko istovremenog raspisivanja vanrednih parlamentarnih i redovnih predsjedničkih izbora.

Medojević ne vjeruje u bilo kakvu obnovu pregovora sa URA-om i SNP-om.

“Ucjenama URA-e i SNP-a je došao kraj”, kazao je Medojević.

On je rekao da su isključivo zaslugom URA-e i SNP-a pregovori propali.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije