fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Tužilaštvo što prije da riješi slučaj

Marković: Tužilaštvo što prije da riješi slučaj

Nikšić, (MINA) – Tužilaštvo mora što prije da riješi slučaj i ispita navode u vezi sa vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem, jer je to u ineteresu države i održivosti njenog pravnog sistema, poručio je premijer Duško Marković.

On je tokom radne posjete u Nikšiću, na pitanje kako komentatiše snimak u kojem funkcioner Vrhovnog državnog tužilaštva navodi da je Duško Knežević davao Stankoviću novac, Marković je rekao da je takva informacija za njega bila iznenađenje.

„Da se to razriješi je intetesu države i vjerujem da će to tako biti i neću ni da pomislim da može biti drugačije“, rekao je Marković.

On je istakao da se mora reagovati i odlučno i snažno.

„Jer imamo mehanizme, zakon i ljude, i sad je provjera sposobnosti državnog tužilaštva koje treba ili da zaustavi opstrukciju i kompromitaciju tužilaštva od neprimjetnog uticaja, ili da razaotkrije oni koji su uključeni u korupciju ili mito i da ih pohapsi“, naveo je Marković.

On je rekao da vjeruje da je ovo prilika da zasijeda Tužilački savjet i da sve slabosti ako ih ima treba da se riješe u najkraćem roku.

„Treba imati u vidu da ova optužba dolazi od čovjeka koji optužen za jednu od najvećih finansijskih prevara u državi, koja je mogla da dovede do neslagedivih posljedica, ne samo po crnogorske javne finansije, nego i po ekonomiju“, kazao je Marković.

Najčitanije