fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Milatović da pažljivije pročita izvještaje EK

Marković: Milatović da pažljivije pročita izvještaje EK

Podgorica, (MINA) – Bivši premijer Duško Marković pozvao je crnogorskog predsjednika Jakova Milatovića da pažljivije pročita izvještaje Evropske komisije (EK) o Crnoj Gori za period do 2020, ali i izvještaje od te godine do danas.

Milatović je kazao da je do zastoja u pristpunim pregovorima Crne Gore sa Evropskom unijom (EU) došlo u periodu od 2016, kada je formirana vlada Markovića do 2020. zbog nedostatka političke volje za odblokiranje mnogih važnih stvari.

“Predlažem Milatoviću da pažljivije pročita izvještaje EK o Crnoj Gori do 2020. godine, ali i one od 2020. do danas”, kazao je Marković na Tviteru /Twitter/.

On je naveo da je to Milatoviću, kao predsjedniku države, i obaveza.

Marković je pozvao Milatovića da saopšti zašto 42. vlada, u kojoj je bio jedan od vodećih ministara, odnosno ideologa, nije dodatno unaprijedila stanje nakon 41. vlade.

“Ili je ipak sa svojom vladom tada zatekao kredibilne rezultate 41. vlade, istovremeno preuzevši vlast i odgovornost u zemlji nespornog međunarodnog ugleda koji je skoro pa anuliran u posljednje tri godine”, dodao je Marković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

DPS

DPS: Spajić da kaže da li je izjava Šćekića zvanični stav Vlade

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je premijera Milojka Spajića da se...