fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Važno da Skupština u najkraćem roku usvoji ključne zakone za EU...

Mandić: Važno da Skupština u najkraćem roku usvoji ključne zakone za EU integracije

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Skupština Andrije Mandić kazao je da je izuzetno važno da parlament u najkraćem roku usvoji devet zakona koji su ključni za proces evropskih integracija.

On se danas sastao sa evropskim komesarom za susjedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Mandić je rekao da je Skupština realizovala sve ono o čemu je sa Varheljijem razgovarao prilikom njegove zvanične posjete Mađarskoj i da je došlo vrijeme da govore rezultati, a ne retorika.

„Mandić je istakao da je veoma važno da Crna Gora nastavi na način na koji je počela nakon formiranja nove Vlade, te da je od izuzetne važnosti da se u Skupštini u najkraćem roku usvoji devet zakona koji su ključni za proces evropskih integracija“, navodi se u saopštenju.

Mandić je istakao da je njegov posao da koncentriše sve napore parlamenta na usvajanje tih zakona i dodao da će uložiti napor da sve državne institucije, a posebno njihovi čelnici rade zajedno.

Iz Skupštine su rekli da je Mandić zaključio da je pred Crnom Gorom veliki broj infrastrukturnih projekata, među kojima se posebno ističu oni iz oblasti energetike, te iskazao uvjerenje da će Crna Gora biti prva sledeća članica Evropske unije (EU).

U saopštenju se navodi da je Mandić upoznao Varheljija da je danas razgovarao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom vezano za rješavanje problema Bilećkog jezera, izgradnje hidroelektrane Buk Bijela i rekonstrukcije magistralnog puta od graničnog prelaza Šćepan Polje do Foče.

Varhelji je, kako je saopšteno, istakao da je Skupština, na čelu sa Mandićem, u roku ispunila sve ono o čemu su razgovarali u Budimpešti.

To je, prema riječima Varheljija, bila rijetkost kada su u pitanju druge političke strukture koje su nekada činile vlast u Crnoj Gori.

„On je dodao da Evropska komisija napore Crne Gore izuzetno cijeni, te konstatovao da sa Mandićem, premijerom i predsjednikom države imaju saradnju koju je okarakterisao kao „snažnu političku konstrukciju koja je više od koalicije“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Varhelji je istakao da je Skupština ključni igrač.

„Evropski komesar je istakao važnost valorizacije hidroenergetskih potencijala kroz velike infrastrukturne projekte, koja takođe znači bolju regionalnu saradnju, jedan od ključnih faktora na putu pristupanja EU“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije