fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Krivokapić okrenuo leđa svojim dobročiniteljima

Mandić: Krivokapić okrenuo leđa svojim dobročiniteljima

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Кrivokapić se veoma loše odnio prema ljudima iz Crkve, koji su ga uveli u politiku i direktno doveli do visokog premijerskog položaja, ocijenio je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Mandić je, u izjavi dostavljenoj medijima, naveo da se po burnoj reakciji javnosti u Crnoj Gori pokazalo koliko je bilo neophodno i nužno potpisati Temeljni ugovor, i koliko „neki slučajni ljudi lako zaborave i riječ i dužnosti, Crkvu i vladike“.

„To je pokazao sinoć svojim djelom i riječju Zdravko Кrivokapić, koji je u svojoj konfuziji okrenuo leđa svojim duhovnim učiteljima, dobročiniteljima, na čelu sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem“, kazao je Mandić.

Prema njegovim riječima, Кrivokapić se veoma loše odnio prema ljudima iz Crkve koji su ga uveli u politiku i direktno doveli do visokog premijerskog položaja.

„Danas oni moraju javno i sa stidom da govore o tom čovjeku čitavom vjerujućem i pravoslavnom narodu“, rekao je Mandić.

On je podsjetio da protiv potpisivanja Temeljnog ugovora nijedne javne riječi nije izgovorio niko iz parlamentarne većine, ni iz partija Alekse Bečića i Dritana Abazovića.

„Pa ko je onda bio protiv? Izgleda jedino Кrivokapić. Možda je njemu od strane Bečića i Abazovića jedno govoreno tajno u četiri oka da niko ne čuje, a drugo javno“, dodao je Mandić.

Kako je naveo, pitanje koje lako daje odgovore na sva ova ružna dešavanja je da li su Demokrate i URA za potpisivanje usaglašenog sporazuma Vlade i Srpske pravoslavne crkve (SPC).

„Ako jesu, i ako to zajednički javno konstatujemo, onda će Кrivokapićevo odbijanje da potpiše sporazum biti manje važno, jer smo mi parlamentarna većina. A ako je neko od ove dvojice vršio pritisak na Кrivokapića ili članove Sabora SPC da se ne potpisuje sporazum, onda je to važna činjenica koju moramo znati svi“, kazao je Mandić.

On je dodao da ne bi bilo dobro da iko računa na mogućnost da bilo koji vladika SPC „može odustati od vlastite dosljednosti u zahtjevu da se ugovor potpiše sa patrijarhom srpskim Porfirijem u Beogradu“.

Najčitanije