fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Izvjesno da će u junu doći do proširenja Vlade

Mandić: Izvjesno da će u junu doći do proširenja Vlade

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da je izvjesno da će tokom juna doći do proširenja Vlade, što će, kako je naveo, dati novi zamah zacrtanim planovima parlamentarne većine.

Mandić se danas sastao se predsjednicom Slovenije Natašom Pirc Musar, koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Mandić je istakao da se u Crnoj Gori pojavila nova politička energija kada je u pitanju proces pristupanja Evropskoj uniji (EU) i da je obaveza političara da ispune očekivanja građana koji žele da država ispuni taj ključni spoljnopolitički cilj.

Mandić je, navodi se, Musar upoznao sa zapaženim rezultatima Skupštine u proteklih šest mjeseci, apostrofirajući da je započeta snažna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, čiji se rezultati posebno vide ovih dana.

„On je zaključio da je izvjesno da će tokom juna doći do proširenja Vlade, što će dati novi zamah kada su u pitanju svi zacrtani planovi parlamentarne većine“, kaže se u saopštenju.

Pirc Musar je istakla da će Slovenija podržavati Crnu Goru do konačnog učlanjenja u EU.

Ona je, kako se navodi u saopštenju, dodala da su rezultati crnogorske Skupštine zapaženi širom Evrope i istakla da se Crna Gora nalazi na pravom putu.

“U tom kontekstu, predsjednica Slovenije je rekla da je dobra stvar što će doći do proširenja Vlade i da se očekuje da će naša zemlja u narednih godinu dana zatvoriti deset pristupnih poglavlja”, kaže se u saopštenju.

Kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, Pirc Musar je rekla da svi činioci u Crnoj Gori, posebno pravosudni sistem, moraju biti snažni i beskompromisni.

Ona je, kako je saopšteno iz parlamenta, zahvalila na prijemu, navodeći da bi joj bilo drago da Mandić u narednom periodu posjeti Sloveniju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije