fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić da odgovara zbog poziva na političku korupciju

Krivokapić da odgovara zbog poziva na političku korupciju

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić je, poručujući građanima Nikšića da u susret lokalnim izborima u toj opštini uzmu novac za glasanje, otvoreno pozvao na političku korupciju, ocijenile su Socijaldemokrate Crne Gore (SD) i pozvale tužilaštvo da reaguje.

Iz nikšićkog odbora te stranke su podsjetili da je Krivokapić, nakon sjednice Vlade, poručio građanima Nikšića da u susret lokalnim izborima u toj opštini uzmu novac za glasanje, a da pritom glasaju za “najbolje”, ali ne za one koji su do 30. avgusta bili na vlasti.

“Stoga pozivamo cetinjsko Osnovno državno tužilaštvo da, poput ekspeditivne reakcije privođenja i saslušavanja građana Cetinja, isto učini i kada je u pitanju premijer Krivokapić, ali i da informiše javnost da li u spornoj i skandaloznoj izjavi ima elemenata krivičnog djela”, kaže se u saopštenju SD.

Kako su naveli, Krivokapić na istoj konferenciji nijednom ne osuđuje navode iz medija prema kojima “državljani Srbije novčano pomažu građane Nikšića da bi zauzvrat na predstojećim izborima glasali za određene političke partije”.

“Niti poziva da se ispitaju i istraže slučajevi o kojima prethodnih dana bruji crnogorska javnost”, naveli su iz SD-a.

Oni su kazali da Krivokapić, svim izrečenim i neizrečenim, odobrava skandalozno vršenje pritiska na građane Nikšića u susret lokalnim izborima.

“Dok tviter potpredsjednik Vlade, čije je zalaganje za borbu protiv korupcije za sada samo deklarativno, poziva na hapšenja i privođenja isključivo neistomišljenika, od čega pravi internet senzacije, ali je očigledno saglasan sa premijerovom izjavom, jer ćutanje uglavnom znači odobravanje”, smatraju u SD-u.

Iz te partije su podsjetili da je Krivičnim zakonikom Crne Gore propisana kazna za onoga “ko zahtijeva ili primi poklon ili drugu korist ili prihvati obećanje poklona ili druge koristi za sebe ili drugoga da glasa ili ne glasa ili da glasa u korist ili protiv određenog lica”.

Najčitanije