fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivična prijava protiv Perunovića zbog zloupotrebe službene kartice

Krivična prijava protiv Perunovića zbog zloupotrebe službene kartice

Podgorica, (MINA) – Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika Odbora direktora Željezare Nikšić Marka Perunovića, zbog sumnje da je neovlašćeno iskoristio 19 hiljada EUR sa službene kartice, saopšteno je iz Uprave policije.

Perunović je podnio ostavku na tu funkciju, nakon što je Alternativa Crna Gora objavila da je službenu karticu koristio za privatna plaćanja na jednoj platformi za kockanje.

Iz policije su kazali da su tužiocu u nikšićkom Osnovnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu protiv Perunovića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo posluga.

„Sumnja se da je M.P. (49) navedeno krivično djelo izvršio u svojstvu predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore – Željezara Nikšić, na način što je iskoristio, odnosno se poslužio biznis VISA karticom koja mu je povjerena na radu“, kaže se u saopštenju.

On se, kako se sumnja, 27. i 28. maja neovlašćeno poslužio sa 19 hiljada EUR, a taj novac je nadoknadio 29. maja.

„Sumnja da je M.P. službenu biznis karticu, koja je u vlasništvu privrednog društva EPCG – Željezara Nikšić, prvo iskoristio prilikom transakcije na bankomatu jedne poslovne banke u Nikšiću, tako što je podigao novac u iznosu od 200 EUR“, rekli su iz policije.

Kako su dodali, M.P. je potom nastavio izvršenje krivičnog djela u jednom od objekata za priređivanje igara na sreću i tom prilikom se kroz 17 izvršenih transakcija poslužio sa 18,8 hiljada EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije