fbpx
NaslovnicaCrna GoraKraći rokovi važenja vozačkih dozvola za određene kategorije

Kraći rokovi važenja vozačkih dozvola za određene kategorije

Podgorica, (MINA) – Vlada je danas utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja kojim je, između ostalog, predviđeno skraćenje rokova važenja vozačkih dozvola za određene kategorije vozila, kao i za određene starosne kategorije vozača.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dragan Pejanović, kazao je da su se predloženim normativnim izmjenama nastojali otkloniti nedostaci postojećeg zakonskog rješenja.

On je, nakon sjednice Vlade, rekao da se predloženim izmjenama nastojalo izvršiti i usklađivanje sa direktivama Evropske unije kojima se uređuju pitanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, i stvoriti pretpostavke za dalje unapređenje stanja bezbjednosti na crnogorskim putevima.

Pejanović je kazao da se značajne novine odnose na skraćenje rokova važenja vozačkih dozvola za određene kategorije vozila, kao i za određene starosne kategorije vozača.

„Tako će ubuduće za kategorije C, C+E, C1, C1+E, D, D+E, D1 i D1+E vozačke dozvole umjesto deset važiti pet godina“, rekao je Pejanović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije