fbpx
NaslovnicaCrna GoraKonkurs za idejno rješenje bolničkog objekta u sklopu cetinjske OB

Konkurs za idejno rješenje bolničkog objekta u sklopu cetinjske OB

Podgorica, (MINA) – Direktorat glavnog državnog arhitekte i razvoja arhitekture raspisao je međunarodni konkurs za idejno rješenje bolničkog objekta u okviru kompleksa Opšte bolnice (OB) “Danilo I” na Cetinju.

Iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine saopšteno je da je cilj konkursa izbor najboljeg idejnog arhitektonskog rješenja koje će zadovoljiti propisane uslove i postići maksimalno usaglašavanje svih aspekata preciziranih zadatkom.

Navodi se da se od učesnika očekuje da ponude savremeno rješenje objekta, posebno uzimajući u obzir da se nalazi u zaštićenoj okolini istorijskog jezgra i kao takav ima brojna ograničenja.

„Objekat svojom reprezentativnošću treba da doprinese podizanju estetskih vrijednosti, kako užeg, tako i šireg gradskog jezgra“, naveli su iz Ministarstva.

Oni su objasnili da je rok za predaju radova 21. januar naredne godine, a da će rezultati i odluka žirija biti objavljeni na zvaničnoj internet stranici konkursa www.architecturalcompetitions.me, do 23. februara naredne godine.

„Prva nagrada je 12 hiljada EUR, drugoplasirano idejno rješenje dobiće sedam, a trećeplasirano tri hiljade EUR“, kazali su iz Ministarstva.

Navodi se da će Ministarstvo otkupiti i tri idejna arhitektonska rješenja sa po hiljadu EUR.

Predsjednik žirija je glavni državni arhitekta Vladan Stevović, a članovi glavna gradska arhitektica Prijestonice Marija Mrvaljević, direktor OB „Danilo I“ Ivan Ivanović, stručna članica Slađana Milivojević.

Članovi žirija su i vanredni profesor na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banja Luci Maja Milić Aleksić, vanredni profesor na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Podgorci Dragan Komatina i predstavnik Inženjerske komore Crne Gore i direktor Uprave za zaštitu kulturnih dobara Balša Perović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budvanska rivijera i Lovćen u finalu Kupa

Podgorica, (MINA) – Rukometaši Budvanske rivijere i Lovćena igraće u finalu Kupa Crne Gore. Ekipa...