fbpx
NaslovnicaCrna GoraKnežević: Predložićemo da prihvate predlog nove Vlade

Knežević: Predložićemo da prihvate predlog nove Vlade

Podgorica, (MINA) – Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević rekao je da će na stranačkim organima predložiti da prihvate predlog nove Vlade mandatara Zdravka Krivokapića.

Knežević je upitan da prokomentariše povlačenje kandidature advokata Nikole Terzića na mjesto ministra unutrašnjih poslova, rekao da je očigledno da Terzić nije mogao da izdrži pritisak.

„Mi nijesmo napadali Terzića, nijesmo dovodili u pitanje njegov kredibilitet na funkciju ministra unutrašnjih poslova. Očigledno da čovjek nije mogao da izdrži pritisak“, kazao je Knežević na konfrenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, na posljednjem sastanku sa Krivokapićem ukazali su da postoje dva različita koncepta vezano za formiranje Vlade i da je on odustao od ekspertskog koncepta predlažući lidera koalicije “Crno na bijelo” Dritana Abazovića.

“Rekli smo da će Krivokapić preuzeti odgovornost za personalna rješenja na određenim pozicijama, kao što je Ministarstvo unutrašnjih poslova”, rekao je Knežević.

On je upitao da li neko razmišlja pod kakvim pritiskom oni funkcionišu u posljednje vrijeme.

“Hapšeni smo, prebijani, proganjani, osuđivani. Više sam bio u zatvoru nego što sam bio na slobodi u prethodnom sazivu”, kazao je Knežević.

Upitan da prokomentariše datum sjednice parlamenta na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova vlada, a koja je zakazana za 24. novembar, Knežević je rekao da je na taj datum 2016. godine izabran Ivan Brajović za predsjednika Skupštine.

“Tako da tad niko nije postavljao pitanje, niti su komite bile toliko ažurne i agresivne i pokušavale da dovedu u pitanje crnogorsku nezavisnost zbog datuma održavanje sjednice”, naveo je Knežević.

Najčitanije