fbpx
NaslovnicaCrna GoraKnežević: Odbio sam mjesto potpredsjednika u Vladi

Knežević: Odbio sam mjesto potpredsjednika u Vladi

Podgorica, (MINA) – Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da je na jučerašnjem sastanku sa premijerom Zdravkom Krivokapićem odbio potpredsjedničko mjesto u Vladi.

„Odbio da budem kandidat za potpredsjednika u novoj Vladi i saopštio da to ne znači da ne vjerujem u sebe već zato što smatram da nije suština u personalnim rješenjima, već uključivanju parlamentarne većine u izvršnu vlast na što eksplicitniji način“, kazao je Knežević na konferenciji za novinare.

On je kazao da je Krivokapiću rekao da u toj Vladi treba da se nađu ljudi iz DF-a, Socijalističke narodne partije i svih stranaka koje čine većinu, srazmjerno njihovoj snazi i broju mandata.

“Da bi nastavili da razgovaramo neophodno je prvo da razgovaramo sa predstavnicima parlamentarnih stranaka”, dodao je Knežević.

On je kazao da se situacija promijenila i da je Krivokapić postao stranačka ličnost pruživši podršku Demokratskoj Crnoj Gori na izborima u Nikšiću.

“On tamo ima dva mandata. Nemam ništa protiv toga, ali to znači nova pravila, nove standarde. Tražili smo rekonstrukciju ne zato što je neko gladan fotelja, već da bi Vlada bila stabila, da bismo riješili parlamentarnu krizu”, poručio je Knežević.

Jedan od lidera Fronta, Andrija Mandić je, govoreći o rekonstrukciji Vlade, kazao da je premijeru skrenuo pažnju da o tome treba prvo da razgovara parlamentarna većina.

„Predsjednici parlamentarnih stranaka će razgovarati i donijeti odluku o Vladi. Ova Vlada ima manjinsku podršku, imamo određene probleme i nijesmo krili da postoji parlamentarna kriza”, kazao je Mandić.

Kako je dodao, najvažnije je da će predsjednici temeljno prodiskutovati o rekonstrukciji Vlade, nakon čega će razgovarati sa Krivokapićem o tome kako će ubuduće izgledati Vlada Crne Gore.

Mandić je kazao da je Krivokapić na sastanku govorio o mogućnosti proširenja broja potpredsjedničkih mjesta, ali da je tu priču prekinuo.

Najčitanije