fbpx
NaslovnicaCrna GoraKlarić: Neću podnijeti ostavku

Klarić: Neću podnijeti ostavku

Podgorica, (MINA) – Poslanici ne mogu da zahtijevaju od generalnog sekretara Skupštine da preduzima mjere koje nijesu u skladu sa Poslovnikom, kazao je generalni sekretar parlamenta Aleksandar Klarić i dodao da neće podnijeti ostavku na funkciju koju obavlja.

Poslanik URA-e Miloš Konatar kazao je danas da će sjednica Skupštine, na kojoj će biti izabran predsjednik parlamenta i nova vlada, biti održana 28. aprila na Cetinju i pozvao je Klarića i službu Skupštine da sarađuju sa potpredsjednikom Ervinom Ibrahimovićem i profesionalno obave svoj posao.

Klarić je u reagovanju naveo da neće podnijeti ostavku na funkciju generalnog sekretara Skupštine jer, kako je dodao, ne postoji nijedan razlog za to.

“Iskazali ste očekivanje da ću se, u vezi sa zahtjevom 46 poslanika i poslanica za sazivanje sjednice Skupštine, ponašati profesionalno, ili ću pak podnijeti ostavku na funkciju generalnog sekretara”, kaže se u reagovanju.

Klarić je rekao da je funkciju generalnog sekretara Skupštine obavljao profesionalno, uvijek u skladu sa Poslovnikom Skupštine i Ustavom.

On je poručio da će tako raditi i ubuduće, dok se bude nalazio na toj funkciji.

“Poštovanje tih principa, obavezuje me da ne učestvujem u aktivnostima na pripremi i održavanju sjednice Skupštine Crne Gore koja ne bi bila sazvana u skladu sa Poslovnikom Skupštine”, kazao je Klarić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije