fbpx
NaslovnicaCrna GoraJoković: Odustanite od rasprave u medijima

Joković: Odustanite od rasprave u medijima

Podgorica, (MINA) – Lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković pozvao je koalicione partnere iz vladajuće većine i premijera Zdravka Krivokapića da odustanu od polemika, teških riječi, rasprava u medijima i nepotrebnih nesuglasica.

Joković je ocijenio da posljednja dešavanja na političkoj sceni dodatno tjeraju predstavnike većine na odgovornost pred građanima.

“Uvijek moramo imati na umu činjenicu da smo 30. avgusta dobili šansu, koju nemamo prava da prokockamo. Zato otvoreno i javno pozivam sve koalicione partnere, kao i premijera, da odustanemo od polemika, teških riječi, rasprava u medijima i nepotrebnih nesuglasica”, naveo je Joković.

On smatra da je više nego ikada potrebno da jačaju povjerenje i zajedništvo.

Joković je rekao da ne postoji Vlada koje može funkcionisati bez većine, kao što ni većina nema smisla bez direktne i otvorene podrške Vlade.

“Demokratska partija socijalista želi nestabilnost i haos. U toj prljavoj igri podjela ne smijemo biti akteri”, kazao je Joković.

On je naveo da su se u parlamentarnoj većini zarekli na jedinstvo, izgradnju pravne države, otvorenu borbu sa korupcijom i kriminalom i otvaranje novih radnih mjesta.

“Moramo ostati dosljedni obećanjima datim uoči i odmah nakon izbora”, kazao je Joković.

On je ocijenio da je različitost mišljenja očekivana i potpuno normalna, ali da prepucavanja i nesuglasice neće građanima donijeti dobro.

“Moramo pokazati i dokazati da smo vrijedni povjerenja koje smo zadobili na posljednjim izborima. Još jednom pozivam na smirivanje tenzija.
Pokažimo odgovornost, jako je bitno da razgovaramo i da se dogovaramo, a sve u interesu Crne Gore i njene budućnosti”, zaključio je Joković.

Najčitanije