fbpx
NaslovnicaCrna GoraJokić i Perović ne žele normalno funkcionisanje SO Kotor

Jokić i Perović ne žele normalno funkcionisanje SO Kotor

Podgorica, (MINA) – Predsjednici Opštine i Skupštine opštine (SO) Kotor, Vladimir Jokić i Dragica Perović, ne žele da stvore uslove za normalno i redovno funkcionisanje SO, jer nemaju većinu u lokalnom parlamentu kako bi nastavili da vrše vlast, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave (MJU).

Iz MJU su kazali da je višemjesečna problematična situaciju u Kotoru, za koju je odgovorna isključivo lokalna vlast koja je imala većinu u lokalnom parlamentu, eskalirala time što su Jokić i Perović grubo prekršili zakon, kao i nepoštovanjem roka koji je Vlada odredila za uspostavljanje normalnog funkcionisanja SO Kotor.

Iz tog resora su dodali da će, u skladu sa svojim nadležnostima, na prvoj narednoj sjednici upoznati Vladu sa svim detaljima i činjenicama.

„U ovom trenutku evidentno je da lokalna vlast, tačnije predsjednica Skupštine i predsjednik Opštine ne žele da stvore uslove za normalno i redovno funkcionisanje SO, jer nemaju većinu u lokalnom parlamentu kako bi nastavili da vrše vlast, a što naročito trpe građani i građanke Kotora“, kazali su iz Ministarstva.

To, kako su naveli, potvrđuju neomogućavanjem ostvarivanja legitimnog prava većine kotorskih odbornika da uđu u prostorije SO kao predstavničkog organa svih građana Kotora.

„I na ovaj način suprotno zakonima ove države daju sebi za pravo da “štite” imovinu opštine od odbornika, odnosno predstavnika građana“, kaže se u saopštenju MJU.

Navodi se da Perović u roku od 20 dana, koliko je odlukom Vlade bilo ostavljeno za obezbjeđivanje funkcionisanja Skupštine, ni samoinicijativno, ni na zahtjev trećine od ukupnog broja odbornika, nije sazvala sjednicu SO.

„Pa imajući u vidu navedeno, kao i njena posljednja postupanja, evidentno je da to čini isključivo i jedino iz ličnih i političkih razloga i motiva“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije