fbpx
NaslovnicaCrna GoraJanović: Nastavljamo dinamičan razvoj sportske infrastrukture

Janović: Nastavljamo dinamičan razvoj sportske infrastrukture

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo sporta nastavlja dinamičan razvoj sportske infrastrukture što je od početka definisano kao jedan od ključnih prioriteta, saopštio je resorni ministar Nikola Janović prilikom obilaska adaptiranih sala u Bijeloj.

Janović je danas posjetio Osnovnu školu “Orjenski bataljon” i Dječiji dom “Mladost” u Bijeloj, u kojima je Ministarstvo, adaptiralo sportske sale, za šta je uloženo oko 60 hiljada EUR.

“Sa ove dvije sportske sale približavamo se broju od 50 sufinansiranih projekata izgradnje i adaptiranja sportskih objekata, što sveukupno predstavlja jednu od najvećih investicija do sada u našoj državi kada je u pitanju sportska infrastruktura”, kazao je Janović, saopšteno je iz Ministarstva.

On se zahvalio Rukometnom savezu Crne Gore koji je, kako je naveo, prepoznao pozitivnu inicijativu Ministarstva i donirao opremu za mini rukomet u Dječijem domu “Mladost”.

Iz Ministarstva su kazali da je u Bijeloj promovisana i podiljena Evropska omladinska kartica (EYCA).

Kako su objasnila to su jedine besplatn kartice koje omogućavaju mladima Crne Gore uzrasta od 13 do 29 godina da koriste više od 130 popusta u državi i preko 70 hiljada širom Evrope.

Janović je rekao da je ključna ideja da se mladima pošalje poruka da od osnivanja u Ministarstvu imaju pouzdanog partnera na kog uvijek mogu da se oslone i da je primarni cilj te institucije kontinuirani rad i napredak statusa i položaja mladih u Crnoj Gori.

On je ukazao i na kampanju Ministarstva pod nazivom “Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu” a u okviru koje je danas održano predavanje na temu cyber bezbjednosti.

“A koja ima za cilj da na pristupačan i interaktivan način podigne svijest djece i mladih o neophodnosti razvoja digitalne pismenosti, kao i pravilnoj i korisnoj upotrebi novih tehnologija”, kazao je Janović.

Najčitanije