fbpx
NaslovnicaCrna GoraIzborni dan prati 100 posmatrača ODIHR-a

Izborni dan prati 100 posmatrača ODIHR-a

Podgorica, (MINA) – Izborni dan u Crnoj Gori prati 100 posmatrača kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), kazala je šefica misije Nina Suomalainen.

Ona je novinarima ispred Srednje škole „Ivan Uskoković“ kazala da je misija OEBS/ODIHR u Crnoj Gori već nekoliko nedjelja i da su posmatrali pripremu za izbore, kako se ponašaju političke partije u pripremi i kako su mediji pratili izbore i kampanje.

„I danas je finalni dan koji sve to uključuje, danas posmatramo izbore i daćemo svoje preporuke koje se odnose i na zakonodavstvo i na ostale segmente vezane za posmatranje“, rekla je Suomalainen.

Ona je kazala da je 100 posmatrača ODIHR-a raspoređeno na raznim mjestima.

“Oni posmatraju sve, kako je počeo izborni dan na nekom biračkom mjestu, kako teku izbori, šta se sve dešava i da li ima nekih problema“, rekla je Suomalainen.

Kako je dodala, sve to bilježe, popunjavaju određene upitnike koji su jednaki za sve učesnike posmatranja, a kasnije te rezultate zajedno pregledaju i pripremaju preporuke.

Suomalainen je navela da će sjutra na konferenciji za novinare, kada će biti dostupni svi podaci, prezentovati medijima svoje nalaze.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije