fbpx
NaslovnicaCrna GoraInjac i Đurović da kažu jesu li dostavili informacije Savjetu i Skupštini

Injac i Đurović da kažu jesu li dostavili informacije Savjetu i Skupštini

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je ministarku odbrane Oliveru Injac i načelnika Generalštaba Vojske Milutina Đurovića da kažu jesu li tačni navodi da nijesu dostavili informacije Savjetu za odbranu i bezbjednost i Skupštini da Crna Gora u NATO treba da se izjasni o borbenoj pripravnosti.

Potpredsjednik SDP-a, Bojan Zeković, kazao je da je ta partija pozvala i da se objavi izjašnjenje Đurovića na sastanku načelnika Generalštaba država članica NATO-a.

Zeković je ocijenio da, ukoliko su tačne informacije da je Injac prvo skrivala od Savjeta informacije kako bi onemogućila donošenje odluke, a kasnije Đurović to iskoristio da kao jedini predstavnik ne da saglasnost za učešće VCG u povećanju pripravnosti Alijanse, to zahtijeva hitno podnošenje ostavke i ispitivanje njihove odgovornosti.

“Takvim ponašanjem, donošenjem odluka mimo znanja predsjednika Crne Gore, Skupštine i Vlade, dezavuiše se Savjet za odbranu i bezbjednost, onemogućava vršenje ustavnih nadležnosti, kompromituje naše članstvo u NATO, krše obaveze koje iz njega proističu i urušava međunarodni ugled zemlje”, rekao je Zeković.

Kako je naveo, kontinuitet zloupotreba rukovodilaca bezbjednosnih institucija u nejdelikatnijem bezbjednosnom trenutku nakon Drugog svejtskog rata, ukazuje na neophodnost hitnih promjena u bezbjednosnom sektoru, kako bi građanima garantovali sigurnost.

“A Crna Gora bezbjednosnu i vanjsku politiku uskladila sa nespornim EU i NATO opredjeljenjima, za šta je nesporna vrijednosna većina ponovljena i povodom Rezolucije povodom vojne agrasije Ruske Federacije na Ukrajnu”, dodao je Zeković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije